Back to Gallery

Fishcreek


It almost feels like you are taking a trip back in time. The stout stone hallways of this house give the impression that you are in a medieval castle and that any moment, royalty will appear to greet you. But then, you turn a corner and you return to modern times as you look through the industrial steel curtain walls of glass that makes you feel like you are swimming in a sea of pine and spruce trees. Welcome to Fishcreek.

PROJECT SIZE

6,700 sq ft

PROJECT LOCATION

Wilson, Wyoming

PROJECT DURATION

20 months

Preserving Bohemian Fringe

Fishcreek is located within the “Bohemian Fringe” of Wilson, Wyoming. Crews worked delicately to not disrupt the natural wonders that surround the home. The existing trees that were very close to the new home were preserved. The concrete foundation was constructed with reclaimed materials. Exterior finishes included a Montana field stone, reclaimed timber siding, and a bonderized finish roofing material.

Before construction on Fishcreek could begin, crews had to move an existing two-story log cabin 100 yards to a new location. The log cabin has since been transformed into the Guest Cabin.

Crews worked delicately to not disrupt the natural wonders that surround the home. The existing trees that were very close to the new home were preserved. The concrete foundation was constructed with reclaimed materials.

Rocky Mountain Inspiration

Inside this rugged home, interior finishes included a number of integrations between various natural elements such as wood-to-stone and stone-to-glass. This process required careful coordination and extensive pre-planning with the contractor, the architecture, and sub-contractors. Cabinets and doors were inspired by English arts & crafts woodworking. The owners of the home wanted a place that mixed their east coast heritage with the rugged character of the Rocky Mountains.